Vi skulle vilja säga att anledningen till att vi nu stänger Karelin är att vi gillar jämna tidsperioder, tydliga slut och att fem år är en precis lagom tid för ett community att existera.

Vi skulle kunna säg att det är anledningen, eftersom ovanstående är helt sant: Vi gillar jämna tidsperioder, tydliga slut och fem år är en precis lagom tid för ett community att existera.
Men anledningen till att vi säger stopp nu är snarare att Karelin självdött medan vi varit upptagna med annat. Även om Karelin fram tills alldeles nyss fortfarande existerade, var det länge sen Karelin levde på riktigt.

De senaste 18 månaderna har färgats av långa perioder av serveravbrott och andra problem.
Under de sista tre åren utvecklades i princip inga nya funktioner och knappt några av de gamla funktionerna underhölls. Ni användare stannade - märkligt nog - kvar väldigt länge.
Successivt började ni dock tröttna och hittade andra ställen som fungerade bättre.

Ett stort tack i alla fall till alla ni tusentals som klickat runt på Karelin genom åren; skaffat vänner, pojkvänner eller ovänner; skrivit av sig i sin dagbok långt innan någon över huvud taget hört ordet blogg; funderat på varför gardinerna var så svåra att få upp kring fönstren i lägenheten; eller bara hängt här för att hålla kontakt med kompisarna från gymnasiet.

Karelin levde kanske bara på allvar under sina tre första år, men under de tre åren som det levde så levde det som fan.

Tack
/ Pontus & Kent